Hlavné menu

Kefírový trhací chlebík

Tak tento bylinkový chlebík je jednoducho vynikajúci. A hoci ja som použila ešte bylinky sušené, môžete ho určite vyskúšať pripraviť aj napríklad s medvedím cesnakom. Spolu s vychladeným kefírom to bude dokonalá kombinácia. U nás sa po ňom len tak zaprášilo.

Postup:

Vo vlažnom kefíre rozpustíme droždie a cukor a pripravíme kvások. Z múky, oleja, soli a kvásku vymiesime cesto a necháme pol hodinku podkysnúť. Rozváľame na obdĺžnik a potrieme zmesou roztopeného masla, soli, cesnaku a byliniek. Môžeme posypať aj nastruhaným syrom. Obdĺžnikové cesto nakrájame na menšie obdĺžniky, vo veľkosti formy, a poukladáme zvislo jeden vedľa druhého. Vo forme necháme ešte podkysnúť pol hodinu. Pečieme na 180°C asi 30 minút.

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky,
  • 180 ml KEFÍR BABIČKA,
  • 30 ml olej,
  • 1/2 kocky droždia,
  • 1/2 ČL cukor, 1 ČL soľ,
  • na potretie:70 g MASLO BABIČKA 5 strúčikov cesnaku, 1 ČL soľ, bylinky(bazalka, medvedí cesnak…)