Obľúbená hrudkovitá konzistencia, osviežujúca kyslomliečna chuť a mliečno-smotanová vôňa, to sú prvky, ktoré charakterizujú naše BABIČKA Tvarohy.
Ako sa tvaroh vyrába?
Základom výroby každého tvarohu je zrážanie mlieka kyselinou mliečnou, ktorá vzniká z mliečneho cukru (laktózy) pôsobením kultúr kyslomliečnych baktérií. Tvarohová zrazenina sa ďalej spracováva krájaním, prípadne dohrievaním, kým sa od nej neoddelí srvátka. Následne sa zrazenina plní do filtračných vriec, alebo sa vypúšťa do tvarohárskych vozíkov, kde sa cedí pomocou ošatky na požadovanú sušinu.

Čím je BABIČKA Tvaroh výnimočný?
Kým v ostatných tvarohoch sa v procese výroby srvátka oddeľuje od zrazeniny odstreďovaním na špeciálnych mechanických odstredivkách s takmer nulovým podielom ručnej práce, v prípade našich tvarohov prebieha oddeľovanie klasickým postupom výroby – cedením s vysokým podielom precíznej ručnej práce, vďaka čomu má BABIČKA Tvaroh všetky prvky tvarohu, ešte z čias kedy ho vyrábali naše staré mamy.
Navyše sa pri jeho výrobe používa výhradne slovenské mlieko prevažne z regiónu TEKOV a nepoužívajú sa žiadne konzervačné látky a jeho vysoká trvanlivosť je zabezpečená iba jedinečným vákuovým balením.
Pre svoje energetické hodnoty, vysoký obsah bielkovín, tuku, vápnika, aminokyselín a železa je tvaroh predurčený pre zdravú výživu a na použitie, tak v studenej ako aj v teplej kuchyni na prípravu sladkých, ale aj slaných pokrmov.
Varianty
- sa vyznačuje tradičným postupom výroby – scedením, s vysokým podielom precíznej ručnej práce, vďaka čomu má všetky prvky tvarohu, ešte z čias kedy ho vyrábali naše staré mamy. Pričom pri […]
- sa vyznačuje tradičným postupom výroby – scedením, s vysokým podielom precíznej ručnej práce, vďaka čomu má všetky prvky tvarohu, ešte z čias kedy ho vyrábali naše staré mamy. Pričom pri […]
- je lahodný ručne vyrábaný tvaroh vyznačujúci sa príjemnou vanilkovou chuťou, hrudkovitou konzistenciou a mliečne smotanovou vôňou. Vyrába sa klasickým postupom výroby – scedením bez pridania konzervačných látok. Svoju dlhú dobu spotreby […]
- Sa rovnako ako BABIČKA TVAROH TUČNÝ vyrába tradičným postupom výroby – scedením, s vysokým podielom precíznej ručnej práce, vďaka čomu má všetky prvky tvarohu ešte z čias, keď ho doma […]
- sa vyznačuje tradičným postupom výroby – scedením, s vysokým podielom precíznej ručnej práce, vďaka čomu má všetky prvky tvarohu, ešte z čias kedy ho vyrábali naše staré mamy. Pričom pri […]
Recepty
(recepty tiež možno pripraviť aj s delatko verziou tvarohu pre ľudí trpiacich intoleranciou laktózy)