BABIČKA Tvarohy - LEVICKÉ MLIEKÁRNE a.s.

Obľúbená hrudkovitá konzistencia, osviežujúca kyslomliečna chuť a mliečno-smotanová vôňa, to sú prvky, ktoré charakterizujú naše BABIČKA Tvarohy.

Ako sa tvaroh vyrába?

Základom výroby každého tvarohu je zrážanie mlieka kyselinou mliečnou, ktorá vzniká z mliečneho cukru (laktózy) pôsobením kultúr kyslomliečnych baktérií. Tvarohová zrazenina sa ďalej spracováva krájaním, prípadne dohrievaním, kým sa od nej neoddelí srvátka. Následne sa zrazenina plní do filtračných vriec, alebo sa vypúšťa do tvarohárskych vozíkov, kde sa cedí pomocou ošatky na požadovanú sušinu.

 

Čím je BABIČKA Tvaroh výnimočný?

Kým v ostatných tvarohoch sa v procese výroby srvátka oddeľuje od zrazeniny odstreďovaním na špeciálnych mechanických odstredivkách s takmer nulovým podielom ručnej práce, v prípade našich tvarohov prebieha oddeľovanie klasickým postupom výroby – cedením s vysokým podielom precíznej ručnej práce, vďaka čomu má BABIČKA Tvaroh všetky prvky tvarohu, ešte z čias kedy ho vyrábali naše staré mamy.

Navyše sa pri jeho výrobe používa výhradne slovenské mlieko prevažne z regiónu TEKOV a nepoužívajú sa žiadne konzervačné látky a jeho vysoká trvanlivosť je zabezpečená iba jedinečným vákuovým balením.

Pre svoje energetické hodnoty, vysoký obsah bielkovín, tuku, vápnika, aminokyselín a železa je tvaroh predurčený pre zdravú výživu a na použitie, tak v studenej ako aj v teplej kuchyni na prípravu sladkých, ale aj slaných pokrmov.

Varianty

Recepty

(recepty tiež možno pripraviť aj s delatko verziou tvarohu pre ľudí trpiacich intoleranciou laktózy)

11. decembra 2020

Tvarohový koláč s čokoládou a mandľami

Zmiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Pridáme zmäknuté maslo, trošku vody, cukor, jedno vajce a vypracujeme cesto...
11. decembra 2020

TVAROHOVÉ PEČENÉ PIROHY

Máte radi tvaroh a máte radi slané dobroty z kysnutého cesta? Aj keď u nás ide tvaroh väčšinou na sladko, toto bola príjemná zmena a všetkým nakoniec chutilo. Môžete podávať napríklad s kefírom Babička Levmilk a výborný obed alebo večeru máte hotovú.
11. decembra 2020

SLIVKOVÉ KOŠÍČKY PLNENÉ TVAROHOVÝM KRÉMOM

Krém si pripravíme tak, že z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pudingu primiešame tvaroh. Lístkové cesto si rozvaľkáme a nakrájame na štvorce, približne 10x10 cm. Štvorce vložíme do formy na muffiny. Naplníme ich pripraveným krémom a navrch poukladáme nakrájané slivky, zmiešané s troškou škorice. Pečieme na 220 °C asi 15 minút.
10. júna 2020
Tvarohove gulky recept

TVAROHOVÉ GUĽKY S JAHODOVOU OMÁČKOU

Tento čas jahôd bol vždy môj najobľúbenejší. Mám ho spojený s koncom školského roku, blížiacim sa letom a ovocím, ktoré je plná záhrada. Teraz, keď bývam v meste, nie je to už také jednoduché. Stále je to však obdobie, kedy je čerstvé ovocie oveľa dostupnejšie. A okrem toho, že jahody máme najradšej surové, nesmieme nikdy vynechať ani výborné tvarohové guľky.
10. júna 2020
Mrkvová roláda s tvarohom

MRKVOVÁ ROLÁDA S TVAROHOM

Nedávno som robila mrkvovú tortu, ktorá veľmi chutila aj mojim dievčatám, ktoré sú na sladkosti dosť vyberavé. Tentokrát som sa rozhodla, že ju vyskúšame vo forme rolády a to bola ešte väčšia mňamka. Navyše obsahuje zdravú mrkvu a tvaroh. Takže s takouto sladkosťou som spokojná aj ja.
10. júna 2020
Žltý tvarohový koláč

ŽLTÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ

Aj keď všade na internete vidím, že všetci pečú na Veľkú noc mazanec alebo baránka,u nás z domu také veľkonočné koláče veľmi nepoznám. Mne sa pri spomienke na detstvo ako veľkonočný koláč vybaví práve tento žltý tvarohový. Poznáte? Ak nie vyskúšajte. Určite bude vhodný aj na iný sviatok. A čo je super, je ho plný plech pre celú rodinu.
1. apríla 2020
Tvarohová bábovka

TVAROHOVÁ BÁBOVKA

Bábovka je veľmi vďačný koláč, ktorý zasýti celú rodinu a navyše pekne vyzerá aj no stole pre akúkoľvek návštevu. Ja som ju pripravila plnenú tvarohom Babička a je to tvarohom, ktorý najradšej používam na sladké aj slané pečenie.
1. apríla 2020
Vianočné tvarohové koláče

VIANOČNÉ TVAROHOVÉ KOLÁČE

Aké koláče sú pre vás synonymom Vianoc? Mne sa automaticky vybavia medovníčky a práve takéto kysnuté tvarohové koláče. Hoci ich radi pripravujeme aj počas roka, na Vianoce u nás nesmú chýbať. A nie je jedno aký tvaroh použijete, s týmto tučným tvarohom chutia proste slávnostne.
1. apríla 2020
Strúhaný tvarohovo-čučoriedkový koláč

STRÚHANÝ TVAROHOVO-ČUČORIEDKOVÝ KOLÁČ

Dnes nám pomaly končí vianočný čas. A ja vám prinášam recept na luxusný tvarohový koláčik, ktorý sa skvele hodí na takéto dni s rodinou. Nasýti celú rodinu a ešte vám zostane aj k raňajkám. Vďaka tvarohu je krásne šťavnatý a kvôli čučoriedkam super svieži.