Tak tento bylinkový chlebík je jednoducho vynikajúci. A hoci ja som použila ešte bylinky sušené, môžete ho určite vyskúšať pripraviť aj napríklad s medvedím cesnakom. Spolu s vychladeným kefírom to bude dokonalá kombinácia. U nás sa po ňom len tak zaprášilo.
Ingrediencie
300 g hladkej múky,
180 ml kefíru,
30 ml olej,
1/2 kocky droždia,
1/2 ČL cukor, 1 ČL soľ,
na potretie:70 g maslo Babička 5 strúčikov cesnaku, 1 ČL soľ, bylinky(bazalka, medvedí cesnak...)
Postup
Vo vlažnom kefíre rozpustíme droždie a cukor a pripravíme kvások. Z múky, oleja, soli a kvásku vymiesime cesto a necháme pol hodinku podkysnúť. Rozváľame na obdĺžnik a potrieme zmesou roztopeného masla, soli, cesnaku a byliniek. Môžeme posypať aj nastruhaným syrom. Obdĺžnikové cesto nakrájame na menšie obdĺžniky, vo veľkosti formy, a poukladáme zvislo jeden vedľa druhého. Vo forme necháme ešte podkysnúť pol hodinu. Pečieme na 180°C asi 30 minút.