Ingrediencie
(misa priemer 24-26 cm)
CESTO
230g hladkej pšeničnej múky (prípadne špaldová múka)
1 vajce
100g bezlaktózového masla
1 ČL morskej soli
pohár vody
PLNKA
100ml bezlaktózového mlieka
100g postrúhaného bezlaktózového syra
4 vajcia
1 pretlačený cesnak
hrsť potrhaného špenátu
cherry paradajky
1 nakrájaná jarná cibuľka
7 nakrájaných zelených olív
1 ČL oregana
1/2 ČL morskej soli
štipka čierneho mletého korenia
Postup
1. Pripravíme si cesto zmiešaním múky, soli, pokrájaného masla a vajíčka. Ručne miesime a podľa potreby polievkovou lyžicou pridávame vodu. Cesto nesmie byť ani lepkavé, ani sa drobiť. Ak sa lepí pridáme múku, ak sa drobi pridáme vodu. (Ja som začala cesto miesiť a stačila mi 1 PL vody.) Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme chladiť na 60 minút do chladničky.
2. Cesto vyložíme, rozvaľkáme, presunieme do zapekacej nádoby, poriadne pritlačíme k stenám misy, vrch upravíme, aby nám cesto netrčalo. Následne ho popicháme (dno) vidličkou, položíme na cesto (spodok misky) alobal a nejakú strukovinu, ja som použila fazuľu. Cesto by sa pri pečení mohlo nafúknuť. Týmto krokom ho zaťažíme a zabráníme tomu.
3. Cesto pečieme pri teplote 200°C, na cca 15 minút.
4. Ingrediencie na plnku si zmiešame, vylejeme do misky, na vrch uložíme ešte cherry paradajky, špenát a dáme piecť na 200°C, cca 35 - 45 minút. Musíme to špajdlou kontrolovať, keďže každá rúra je iná. Quiche sa v rúre nafúkne, keď ho vyberieme pomaly sa vyrovná.