Výborný smotanový zákusok aj bez laktózy. Donedávna som s delakto produktami nemala žiadne skúsenosti. Chuťovo nie sú ničím rozdielne od tých bežných, maximálne sú trošičku viac nasladlé.
Ingrediencie
6 vajec,
180 g práškového cukru,
100 ml vody,
50 ml oleja,
250 g polohrubej múky,
1 prášok do pečiva,
štipka soli,
2 PL kakaa
Pudingová vrstva:
2 vanilkové pudingy,
6 PL cukru,
800 ml mlieka
Smotanová vrstva:
900 g kyslej smotany Babička,
5 PL práškového cukru
Postup
Uvaríme klasický vanilkový puding. Cesto pripravíme tak, že vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vodu a olej a postupne primiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Vylejeme na plech s papierom na pečenie a do cesta lyžicou urobíme kôpky uvareného pudingu. Pečieme na 180°C asi 25 minút. Po vychladnutí navrstvíme smotanovú vrstvu. Necháme stuhnúť v chladničke.