Hlavné menu

Tartaletky so smotanovým krémom

Milé koláčiky, ktoré zaujmú na prvý pohľad. Navyše dokonalá kremová chuť, doplnená sviežou malinovou chuťou. No kto by odolal. U nás sa po nich len tak zaprášilo. Poznáte? Vyskúšate?

Postup

Z múky, cukru, vajca a masla vypracujeme maslové cesto. Cesto necháme odležať aspoň 1 hodinu. Následne plníme vymastené košíčky v naozaj tenkej vrstve a pečieme na 180°C asi 10 minút. Vyberieme z foriem a necháme vychladnúť. Na krém si z mlieka, cukru a vanilkového prášku pripravíme puding. Necháme vychladnúť a zmiešame s kyslou smotanou. Upečené košíčky potrieme malinovým džemom a navrstvíme krém. Na záver ozdobíme malinami a necháme cez noc vychladiť.

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky,
  • 100 g práškového cukru,
  • 125 g MASLO BABIČKA
  • 1 vajce

    Krém:
  • 400 ml mlieka
  • 1 vanilkový puding,
  • 200 ml KYSLÁ SMOTANA BABIČKA
  • 3 PL cukru
  • malinový džem