Blog - LEVICKÉ MLIEKÁRNE a.s.
26. júla 2021
Tvaroh rodinné balenie

BABIČKA TVAROH MÄKKÝ HRUDKOVITÝ v novom, 500 g rodinnom balení

Predstavujeme vám nové 500 gramové balenie tvarohu BABIČKA! Nášmu tvarohu sme navrhli o niečo väčšie konfekčné číslo – presnejšie – rozmery sme zdvojnásobili a tvaroh mäkký hrudkovitý obliekli do nového rodinného balenia. […]
13. mája 2021

Poznáte zdravotné benefity kyslomliečnych výrobkov? Či to, aký je rozdiel medzi kefírom či acidkom?

Poznáte zdravotné benefity kyslomliečnych výrobkov a aký je rozdiel medzi kefírom či acidkom? Kefír sa vyrába prevažne z kravského mlieka, vyznačuje sa tekutou krémovou konzistenciou, lahodnou kyslastou chuťou, s nádychom […]
19. apríla 2021

ANKETA: Nízkotučný alebo plnotučný kefír

Veľká kefírová anketa pre všetkých milovníkov kefírového mlieka BABIČKA! Hoci sa naše kefírové mlieko BABIČKA s obsahom tuku 1,1 % teší veľkej obľube, v poslednom čase v nás rezonuje nápad rozšíriť našu ponuku aj o kefírové mlieko BABIČKA s obsahom tuku min. 3,6 %.
26. februára 2021

Fakty a mýty, ktoré je dobré vedieť o mlieku – zloženie, živiny, ťažkosti či rastlinné alternatívy

Mlieko je veľmi špecifická potravina - striedavo je chválené, striedavo zatracované, raz je to superpotravina, inokedy zas ohrozujúce zdravie. Ako je to naozaj?
17. februára 2021

Už miliarda ekologických obalov

Správy, ktoré rozradostnia deň i celý pracovný týždeň. Sme hrdí, že sme našimi novými ekologickými obalmi pre Babičku súčasťou úsilia chrániť našu krásnu prírodu i celú planétu. Prečítajte si tlačovú správu od […]
17. februára 2021

BABIČKA v novom ekologickom obale Pure-Pak® Sense

Tradícia, kvalita, chuť. Priority mliečnych produktov LEVICKÝCH MLIEKARNÍ a.s., ku ktorým sa s novým obalom Pure-Pak® Sense pridáva aj EKO. Obľúbená BABIČKA prichádza v novom ekologickejšom šate – v baleniach PET fľaše ju […]
11. decembra 2020

Tvarohový koláč s čokoládou a mandľami

Tvarohový koláč s čokoládou a mandľami

Tvarohový koláč s čokoládou a mandľami

Zmiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Pridáme zmäknuté maslo, trošku vody, cukor, jedno vajce a vypracujeme cesto...
11. decembra 2020

TVAROHOVÉ PEČENÉ PIROHY

Máte radi tvaroh a máte radi slané dobroty z kysnutého cesta? Aj keď u nás ide tvaroh väčšinou na sladko, toto bola príjemná zmena a všetkým nakoniec chutilo. Môžete podávať napríklad s kefírom Babička Levmilk a výborný obed alebo večeru máte hotovú.
11. decembra 2020

SLIVKOVÉ KOŠÍČKY PLNENÉ TVAROHOVÝM KRÉMOM

Krém si pripravíme tak, že z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pudingu primiešame tvaroh. Lístkové cesto si rozvaľkáme a nakrájame na štvorce, približne 10x10 cm. Štvorce vložíme do formy na muffiny. Naplníme ich pripraveným krémom a navrch poukladáme nakrájané slivky, zmiešané s troškou škorice. Pečieme na 220 °C asi 15 minút.