Poznáte fašírky plnené syrom? Vyskúšajte tieto morčacie, navyše plnené aj maslom. Sú krásne šťavnaté a keď k ním pridáte zdravú zeleninovú prílohu, chutný obed alebo večera je na stole.
Ingrediencie
0,5 kg mletého morčacieho mäsa,
1 vajce, 3 krajce staršieho chlebíka,
soľ,
čierne korenie,
majoránka
100 g tekovského neudeného syra,
30 g masla Babička
Postup
Mäso si pomelieme. Zmiešame s vajcom, nakrájaným chlebíkom namočeným v mlieku. Dochutíme soľou, čiernym korením a majoránkou. Z vypracovanej hmoty tvarujeme guľky, ktoré naplníme na kocky nakrájaným syrom a maslom . Pečieme v rúre na 200 °C asi 30 minút. Môžeme vypražiť aj na oleji s maslom. Ako prílohu som zvolila rukolový šalát a zemiakovo-mrkvovú kašu.